It is currently Tue Dec 07, 2021 6:10 pm



Post new topic Reply to topic
Author Message
ekstra   ara
 Post subject: SKM crashes - Can not open single line
PostPosted: Sat Oct 13, 2012 3:50 pm 

Joined: Tue Jan 17, 2012 5:00 pm
Posts: 39
SKM is crashing whenever i try to open my Single line diagram and I am not been able to do anything.
Is there any solution to this?


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2012 8:27 am 
Sparks Level

Joined: Thu Jul 07, 2011 6:03 am
Posts: 67
Location: Netherlands
Can you create a new Single Line? I think I've had that before, but was able to rebuild it with a new one (although this takes time). Just select an existing component like the utility with CTRL-I and expand from there with CTRL-E.


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2012 11:46 am 

Joined: Tue May 22, 2012 12:08 am
Posts: 14
Given that this website is aimed at arc flash hazards and their analyses, I would suggest there are more relevant places to post SKM questions that aren't related to arc flash...
  • SKM Power Tools User Group (search Groups on LinkedIn)
...or more general groups/forums like...
  • Power System Analysis Tools Group (search Groups on LinkedIn)
  • Electrical Power System Analysis and Control (search Groups on LinkedIn)
  • Electrical Power & Transmission & Distribution Forum (search Eng-Tips for a forum of this name)
Unfortunately, I'm not yet permitted to post links!


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2012 2:07 pm 

Joined: Wed Jun 29, 2011 3:33 pm
Posts: 14
Have you done the standard cleanup procedures?
1. Run RegDel
2. Run Database Utility on project?
3. Ctrl+Shift when opening project to validate?

Whenever I have my fortnightly/monthly crash, doing at least 1 & 2 seems to work for a while. If the project is small enough, I do 3 as well which is even better, but on big projects (1000 buses/10 scenarios) it takes too long (8hrs plus)


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 16, 2012 8:45 am 
Sparks Level

Joined: Mon Jun 07, 2010 9:40 am
Posts: 119
Actually, the FIRST thing to do is to contact support at SKM. Call, complain, raise a fuss. They can't fix what they don't know about!
[And they won't fix what peopl;e don't complain about]

{And then THEY will tell you to do the Cleanup ScoptPET talks about :) }
They RARELY have me do the regdel for this sort of issue.
If you are expired however.....

I would suggest that FIRST you do a backup. Then open the backup project and see if you still have the issue with the oneline.
If you do, then, close the project, and then run the database utility. [From the Project Menu, it is not available when the database is open].
Click on all of the box items, and tell it ok.
Then, after it is done, you can run it though a validation. [Ctrl Shift while you open the project name]

WIth big projects, lots of busses and scenarios, it does take some time. I have never had it take8 hrs plus though. 2-3 hours yes easially.
With small projects however you won't have time to finish a coffee.


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 16, 2012 10:05 am 
Plasma Level
User avatar

Joined: Mon Sep 17, 2007 5:00 pm
Posts: 1630
Location: Scottsdale, Arizona
A representative from SKM posted a response to some of these concerns on another thread in this forum. It is the last post on the thread.

I added the link here to the post for everyone.

[url='http://www.arcflashforum.com/threads/2479/'][SKM Thread][/url]

_________________
Jim Phillips, P.E.
Brainfiller.com


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 16, 2012 3:09 pm 
Sparks Level

Joined: Fri Apr 15, 2011 7:43 am
Posts: 178
Location: Colorado
If you have not contacted SKM or do not have support here is an option:
Validate your project
[url='http://www.skm.com/faq_genPtw14.html']http://www.skm.com/faq_genPtw14.html[/url]

if that is not the issue you may have to rebuild the one-line - not the project just the one-line. this is done using expand function.

Lastly, if these don't work - try exporting the project into an new project.


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 16, 2012 9:14 pm 

Joined: Tue Jan 17, 2012 5:00 pm
Posts: 39
Thanks all !! got my one-line fixed. I have used all the above mentioned tips.

The tip that worked for me was merging the project into the blank project. Before merging the project I did validation as well as ran the database utility.


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
© 2019 Arcflash Forum / Brainfiller, Inc. | P.O. Box 12024 | Scottsdale, AZ 85267 USA | 800-874-8883