It is currently Thu Feb 22, 2018 3:41 am



Post new topic Reply to topic
Author Message
ekstra   ara
 Post subject: resetting a bolt-lok switch
PostPosted: Thu Oct 20, 2011 12:06 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 01, 2008 6:05 am
Posts: 26
Periodically (when we have a ground fault) we need to reset a 3000A bolt-lok switch on a substation. What level PPE should we be wearing? The bus is rated "extreme danger". The enclosure would be not able to handle the blast. What recommendations do you have?


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 20, 2011 6:50 pm 
Offline
Plasma Level

Joined: Mon Jun 02, 2008 11:58 am
Posts: 1103
Location: Charlotte, NC
uriah1 wrote:
Periodically (when we have a ground fault) we need to reset a 3000A bolt-lok switch on a substation. What level PPE should we be wearing? The bus is rated "extreme danger". The enclosure would be not able to handle the blast. What recommendations do you have?


Hire an assistant :D

First, I sure hope you are checking the circuit before reclosing.
Second, for a 3000A service are you saying the only GF protection you have is on the main?
Third, really there is no PPE to wear to do this safely, but there are remote operators available.


Top
 Profile Send private message  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
© 2017 Arcflash Forum / Brainfiller, Inc. | P.O. Box 12024 | Scottsdale, AZ 85267 USA | 800-874-8883